Mick, Tom en Rob in Australië en Maleisië

Everglades, Fraser Island en Whitsunday Islands!

Hallo trouwe volgers!

Het is alweer een tijdje geleden sinds we ons vorige verhaal geschreven hebben en er is dan ook weer veel gebeurd de afgelopen 1,5 week! Zoals eerder vermeld gingen we eerst (althans dat was het plan) kayakken en kamperen in het Noosa Everglades National Park. We werden opgehaald door 1 of andere indiaan, waar we met onze van achteraan reden richting de bossen. Nadat we onze Juicy van offroad proof gekeurd hadden kwamen we aan bij de 'camping'. We kregen een rondleiding en het zag er allemaal best leuk en aardig uit. (Slapen in strakke hangmatten, een buitenkeuken met mogelijk kikkers en kakkerlakken tussen alle potten en pannen, en het beste van heel het kamp: een pooltafel!). Na een gezellig avondje ouderwets spelletjes spelen met onze Nederlandse matties Joyce en Jur, besloten we toch maar niet in het door muggen omsingelde hangmattenhutje te gaan slapen en lekker veilig in de jucy van te kruipen. De volgende dag moesten we vroeg opstaan om te kayakken en nadat heel de groep een kwartier heeft staan wachten op een bepaald iemand (we noemen geen naam) konden we gaan. We zaten gezellig met zijn 3-en in een kayak en jullie begrijpen wel dat het varen vanaf het eerste moment vlekkenloos verliep! Na 2 uur peddelen kwamen we bij een meertje aan, hebben we even gevoetbald op het strandje en een stukje gelopen naar een gebouw wat toevallig een pub bleek te zijn... Op de terugweg merkten we dat peddelen met een paar pinten in de mik nog minder soepel gaat dan zonder, maar we waren nog voor het donker terug. 's Avonds lekker gepoold en rond het kampvuur gezeten met heel de groep, en weer lekker de jucy in gedoken. De volgende dag hadden we aardig spierpijn, en de goon (goedkope wijn die niet te hachelen is) die we gedronken hadden zorgde ervoor dat we weinig zin hadden om nog een dag te gaan kayakken. Tevens hoorden we van J&J dat de 2e dag niet veel anders was dan de 1e dag en zodoende besloten we het kamp een dag eerder dan gepland te verlaten, zodat we nog 2 dagen in Noosa zelf hadden. Tot onze grote verbazing zagen we in het hostel waar we verbleven in Noosa waarempel bekende westlandse gezichten. We hebben die avond dus ouderwets op z'n westlands de kroeg op stelten gezet met Maaike, Shira en Saar. Ook kwamen we die avond een paar gasten uit Sydney tegen die we een paar dagen eerder al in de pub ontmoet hadden. Deze gasten wisten ook wel wat feesten was en zo hebben we samen veel gedronken en gelachen... (Foto's en filmpjes krijgen jullie heel misschien ooit nog een keer te zien). De volgende dag hadden we vooral nodig om bij te komen en we hebben het die avond dan ook niet al te laat gemaakt, mede omdat we de volgende dag op tijd moesten vertrekken richting Hervey Bay, waarvandaan we met de boot naar Fraser Island zouden vertrekken.

Onze Fraser tour hield in: 1 nacht hostel in Hervey, 3 dagen/2 nachten Fraser Island en nog een nachtje in het hostel. De eerste dag hebben we kennis gemaakt met de rest van onze groep (25 man) en de Tour-guide, Johnny. We werden in groepjes verdeeld over 4 auto's en konden daarna per groep eten&drinken halen voor de komende dagen. De volgende dag stond de wekker om 05:30(!!) en kregen we allereerst een instructievideo te zien over 4-wheel drive auto's en hoe daarmee op het strand en door de modder gereden dient te worden. Vervolgens werden de auto's ingeladen en mochten we dus zelf achter het stuur gaan zitten van deze racemonsters! Met de Ferry naar het eiland en crossen maar! Fraser island is een eiland met een heleboel prachtige flora en fauna, met uiteenlopende natuurverschijnselen. Zo begonnen we onze tocht in het regenwoud waar een beekje met glashelder drinkwater liep, gingen we vervolgens zwemmen in een meer dat bestond uit puur drinkwater (Lake Mckenzie) en liepen we even later over een enorme zandvlakte. Na al dit moois reden we richting ons kamp, waar we de komende 2 nachten in tenten zouden gaan slapen. Na een heerlijke BBQ werden de zakken goon weer eens opengetrokken en hebben we nieuwe drankspelletjes geleerd van een stel Nederlanders die ook in onze groep zaten (Berberly, Frank en Keppie).................

Na een rumoerig avondje (waarbij T de tent niet meer kon vinden en in slaap was gevallen op het strand tussen de hongerige dingo's en R de tent nog net aan kon vinden en die vervolgens op zijn kop zette) besloten R&T dat dit definitief de laatste keer was dat ze goon zouden drinken. M was zo slim geweest om die avond rustig aan te doen en heeft de hele avond genoten van dit schouwspel, hij was ook degene die T gevonden had en hem netjes naar bed bracht. De volgende ochtend was het kamp omsingeld door mega-grote steekvliegen en iedereen die zijn tent uitkwam moest rennen voor zijn leven om niet geprikt te worden. M was door al het rumoer van de avond ervoor maar in de auto gaan slapen en kon dus onmiddelijk weer van een prachtig schouwspel genieten van om zich heen slaande mensen die uit hun tent kwamen. Die dag zijn we weer naar een paar prachtige plekjes op Fraser Island gegaan, waaronder een scheepswrak, Indian Head (grote rots in de zee), The Pinnacles (prachtige gekleurde zand rotsen) en Eli Creek (kleine wildwaterbeek). Na dit alles was de dag weer voorbij en was het tijd om richting het kamp te gaan, alwaar we deze avond maar rustig aan hebben gedaan en lekker vroeg ons heerlijke matje-van-1cm-dik opzochten. Op de laatste (regenachtige!) dag zijn we nog 1 keer naar lake Mckenzie gegaan en heeft onze grappige Duitse New-Kids freak Chris onze auto vast laten lopen in de modde, waardoor we in de stortregen lekker de auto uit de modder konden duwen. 's Middags zijn we weer teruggevaren naar Hervey Bay en nadat we onderweg nog even gestopt zijn om een grote groep kangoeroes te bezichtigen, konden we weer genieten van de 'luxe' van ons hostel. We vielen al vroeg als een blok in slaap en dat was wel nodig ook, want de volgende dag zouden we Jessie ontmoeten in Airlie Beach, dat 900 km ten noorden van Herbey Bay ligt.

Na een rit van 13 uur met veel wegwerkzaamheden kwamen we rond 23:00 uur aan en troffen we Jessie al met een Mojito aan in de plaatselijke kroeg. Gelukkig had ze al een slaapplek geregeld voor ons en hoefden we onze camper dus alleen maar af te gooien waarna wij ook lekker aan de mojito's konden. Het was een gezellige avond en de volgende dag konden we lekker uitslapen en chillen bij het zwembad. We hebben nog even ingecheckt voor onze boottocht door de Whitsunday Islands van een dag later en kwamen 's avonds weer onze Hollandse vrienden tegen (Ber, Frank en Kep) die toevallig op dezelfde boot als wij zaten.

Onze Whitsunday tocht begon met een flinke storm op zee, dus dat was wel even een tegenvaller en we hebben dan ook helaas weinig moois kunnen zien de eerste dag. De groep was heel gezellig en de avond was dan ook snel voorbij met wederom een paar leuke drankspelletjes. Dit keer was onze Franse vriend Axel (prachtig accent!) degene die het diepst in zijn goon-glaasje had gekeken en het leek hem een goed idee om met zijn dronken hoofd op de rand van de boot met zijn mobiele telefoon te spelen. Jullie raden het al, die telefoon ligt nu op de bodem van de zee! Omdat het nogal warm was in de cabines onderin de boot was de slaap moeilijk te vatten en was iedereen dan ook al vroeg weer wakker. Gelukkig was het weer aardig omgeslagen en konden we heerlijk zonnen op de boot terwijl we op weg waren naar Whitehaven Beach. Dit strand is het mooiste plekje van de Whitsundays, omdat zand en zee elkaar afwisselen, wat een prachtig beeld geeft als je het van bovenaf bekijkt (zie foto's binnenkort!). Tevens zwommen de roggen langs je enkels en ook een paar haaien kwamen zo nu en dan een kijkje nemen (onschuldige lemon-haai, no worries).

In de middag voeren we weer een stukje verder om eindelijk te gaan snorkelen in het beroemde Great Barrier Reef. Tijdens het snorkelen hebben we tal van gekleurde vissen gezien, sommige wel meer dan een meter lang, die allen tussen het prachtige koraal zwommen. Hoogtepuntje was toch wel de schildpad, die waarschijnlijk zo gewend was aan mensen dat je gewoon naast 'm kon zwemmen en over zijn schild kon aaien. J&R waren zo nieuwsgierig naar wat er nog meer voor moois verscholen is onder dit prachtige rif dat ze besloten te gaan scubadiven, om het sealife op 11,4 meter diepte op te zoeken. Helaas was de dag alweer snel voorbij en viel iedereen 's avonds al vroeg in slaap. De volgende morgen (vanochtend) hebben we nog een kleine ochtend duik genomen en voeren we weer terug naar Airlie Beach. We hebben samen met de andere Hollanders nog even gechilld in een public zwembad en zijn daarna naar het internetcafe gegaan.

Het plan is om morgen te vertrekken richting Townsville, vanwaar we naar Magnetic Island zullen gaan (mooi eiland in het Great Barrier reef). Dat zal dan waarschijnlijk onze laatste tussenstop zijn voor Cairns, waar we onze laatste dagen aan de oost-kust zullen slijten in het regenwoud en op het strand! Dan pakken we het vliegtuig naar de outback, waarvoor we een paar dagen geleden een mooie tour geboekt hebben, maar daarover horen jullie meer als we er geweest zijn!

RTM

Daphne

Super cool allemaal! Klinkt als de ultieme 'down under experience'! Alleen die goon valt dus tegen haha. Have fun nog! Kusss

Bart

Heldenverhaal! Kapotjaloers:)

karin

slimme jongen die M :)

nel vd zalm

another nice story boys
neem voortaan maar weer een leker biertje

Naald collegaatjjj

Als jullie nou nog een x zo'n drank avondje hebben; graag foto's!
Klinkt super!!

See ya!
Xx Marloes

Colinda

Gaaf mannen! Geniet van de laatste tijd down under!
Groetjes aan Jessie!! XXX

Saar

leukleukleuk!

Anne

Dit klinkt egt super M is erg slim geweest

Ell

tjaaa en ik heb gewerkt en naar school geweest en een training vraaggericht werken gevolgd en gegeten en geslapen, gewassen ,gestreken, gestoft....ha ha jongens en jess.... nog meer spannende verhalen horen????:):):):
Wouw zeg wat een giga mega gave trip!!!!
Het gewone leven gaat niet meer wennen:):):)

liefs Ell

joop

hoop dat jullie je studie nog af willen maken!!! misschien komt dat nog wel eens bovendrijven op jullie nuchtere momenten,,,,vet cool hoor om dat alles zo mee te maken.. wij ploeteren wel door.tot in april gosers

Sjeek

Mooi om te lezen en om jaloers op te worden. Jullie moeten wel een hevig goede conditie hebben om dit te kunnen volhouden. Blijf genieten!

leo en antoinette

Hier op Fuerteventura beleven we geen avonturen met goon, maar houden het gewoon bij de ron de miel en grand marnier. Nog een leuke tijd de komende weken en we zijn benieuwd naar alle ongecensureerde foto`s als jullie weer terug zijn.

nel vd zalm

gave foto's guys
op naar jullie volgende avonturen
doei

Amber van Schie

Wat een prachtige plekken hebben jullie bezocht. Daar ben ik wel jaloers op. Rob hoe is het duiken bevallen? Mooie onderwaterfoto's. Misschien moet ik dat ook maar eens gaan doen. Ik ben benieuwd naar jullie volgende verhaal.

Groetjes